I dag gikk jeg og Ingvill opp på Kåshøgda, et lite fjell bak hytta vår på Almåslandet. Kåshøgda er ikke den høyeste toppen eller på noe vis den mest spektakulære, men det er en favoritt fordi utsikten derifra er så fin – en ser utover Øyungen, Meiåen, Elgsjømoen, Forollhogna dukker opp i sør-vest, og Slettfjellet, hvor sauene våre trives så godt om sommeren, er bare en liten spasertur unna.

Denne påska har jeg på en måte oppdaget Øyungen  på nytt. Vi har jo hatt setervoll her hele mitt liv, og er her ofte på somrene. Da jeg var liten var vi her også hver eneste påske, men nå hadde vi ikke vært her i påska på mange år. Hytta ligger en mil med skuter fra Borren, da veien ikke er åpen på vinterstid, og har verken innlagt vann, strøm eller dekning. Det er med andre ord litt styr å komme seg dit, men åh, så verdt det når vi først var på plass. Det var jeg og Per-Erik, pluss Ingvill og hennes kjæreste Pål Anders som tilbragte noen dager der. Gikk skiturer, leste bøker og blader, hadde quiz, spiste nydelig elggryte og spekemat, gutta isfiska og vi jentene fikk noen ekstra fregner i solveggen.

Fint å sitte bakpå skuterkjelken på vei hjem sammen med Per-Erik i kveld, når sola gikk ned og jeg var godt pakket inn i gammeltante Ingas gamle skuterdress.

Nå har vi mange oppussingsplaner på hytta til sommeren – et malingsstrøk her, noen nye gardiner der.

 

 

Kjente at jeg virkelig trengte disse fridagene. Har noen hektiske måneder bak meg, og for første gang på lenge har jeg klart å puste helt ut uten å måtte svare på mange mailer eller tenke på noe jeg må gjøre på jobben. Eller apropos jobb – hodet har vel fått arbeide litt i påska likevel, for jeg har nemlig måttet bestemme meg for hva jeg skal gjøre til neste år. Fristen gikk ut i dag, og jeg har valgt å følge magefølelsen. Bestandig skummelt å begi seg ut på nye veier, men «den som intet våger» og så videre.
2018, du ser ut til å bli et år for nye begynnelser.
Nå er jeg full-lada og klar for våren!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

lindaeborren@outlook.com